Благодаря, ориентирах се!  :wink1:
За прекратяване на отпуската по чл.164 майката подава заявление пред работодателя и той издава заповед за прекратяване на тази отпуска.
Майката подава в 3-дневен срок приложение № 12 за промяна на обстоятелствата, което фирмата в същия срок представя пред НОИ заедно с копие на заповедта за прекратяване на отпуската. Не се прилага банкова сметка и приложение № 7 - няма никаква логика.

Имам идентичен случай. Майката е подала заявление, пусната е днес и заповедта за прекратяване на отпуската. Попълнила е приложение №12.
Необходимо ли е попълване на нещо в програма на болничните или нося в НОИ само самото приложение и копие на заповедта?!
Благодаря предварително!
За първи път ще изготвям документи за пенсиониране на лице с ТЕЛК решение. Изготвих УП 2 за три поредни преди 1997 г. За годините след 1997 г. ще се ползва информацията от РОЛ. Датата на ТЕЛК решението е 28.03.2013 г.
Първият ми въпрос е: на последната страница в УП 1 в абзаца "За времето от 01.01.1997 г. до .......03.2013 г. да се ползва информацията от РОЛ" коя дата следва да пиша - 27.03.2013 г. или 28.03.2013 г.?
Лицето работи тук от 1986 г. без прекъсване. Продължава да работи, без да я освобождаваме. УП 3 как да й издам - от начална дата датата на постъпване и крайна дата коя?! През годините има преназначение в длъжността, също и на наименованието на учреждението. Трябва ли съответните промени да се отразяват на различни редове?
Благодаря предварително!
Благодаря много за адекватните отговори!
Аз също смятам така, а и вече съм го правила и болничният е приет. Просто някъде четох, че застъпващите периоди също се описват с дни - 0, та затова се зачудих.
Затова реших да се допитам и отново благодаря  :give_rose:
Здравейте!
Имам подобен случай със застъпване на дни в два болнични, поради по-ранно раждане.
Преди 6 месеца пак имах, но сега, четейки тук, не помня да съм подавала периодите на застъпване в приложение 15 на втория болничен с 0 дни /първи болничен предаден преди внасяне на втори болничен/. И тогава в НОИ ми го приеха.
Сега се чудя как да попълня приложение 15  :hmmm: